Tops Luchtfilters

Rondven 38
6026 PX Maarheeze

tel040 - 204 54 06
e-mailinfo@topsluchtfilters.nl
Sfeer Tops Luchtfilters

Spuitcabinefilters

Vraag offerte aan

Spuitcabinefilters hebben als doel om luchtverontreiniging tegen te gaan. Spuitcabinefilters zijn goed voor het welzijn van werknemers en dragen bij aan soepele productieprocessen. Voor een goed spuitresultaat is het juiste type kwaliteitsfilter onmisbaar. Bij TOPS bent u daarvoor aan het goede adres.

Altijd de juiste filter

TOPS levert drie soorten filters: verfvangfilters, zakkenfilters en synthetisch filterdoek. Binnen deze categorieën leveren we alle soorten filters, van vloerfilter tot plafondfilter. TOPS is dus niet gebonden aan een specifiek merk en daardoor kunnen we altijd samenwerken met spuiterijen en schadeherstelbedrijven. In ons eigen magazijn worden de spuitcabinefilters op maat gesneden en (desgewenst) per cabine verpakt.

Paintstop Groen

Paintstop Groen is speciaal ontworpen voor verfnevelafscheiding in spuitruimten en spuitcabines. De open, progressieve structuur van vezelmateriaal in de luchtstroom garandeert een grote opnamecapaciteit van afgescheiden verfdeeltjes. Bovendien neemt de weerstand slechts beperkt toe, ook bij sterke vervuiling.

Paintstop Oranje

Paintstop Oranje is speciaal ontworpen voor verfnevelafscheiding op plaatsen waar gebruik wordt gemaakt van sneldrogende en/of watergedragen lakken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan spuitruimtes, voorbewerkingsvloeren en spuitcabines. Door de verzwaarde filterconstructie en de aanwezigheid van een stofbindmiddel, ontstaat een zeer hoog vangrendement

Paintstop Geel

Paintstop Geel is speciaal ontworpen voor verfnevelafscheiding op plaatsen waar gebruik wordt gemaakt van sneldrogende en/of watergedragen lakken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan spuitruimtes, voorbewerkingsvloeren en spuitcabines. Door de verzwaarde filterconstructie en de aanwezigheid van een stofbindmiddel, ontstaat een zeer hoog vangrendement.   

Andreae filters

Voor spuitcabines waaraan hoge eisen worden gesteld, leveren wij de hoogwaardige papieren Andreae filters. Het Andreae filter is een krachtig vuurdovend papieren zigzagfilter. Het filter levert topprestaties qua rendement. Dat is te danken aan de uitgekiende constructie waarin de met verfdeeltjes geladen lucht minimaal 4 keer van richting veranderen. Door de centrifugale werking die daarbij ontstaat, zetten klevende deeltjes zich af.

Paint arrestors

Paint arrestors zijn de eerste droge filters die speciaal ontworpen zijn om de afgevoerde deeltjes van spuitnevel op te vangen. Ze zijn gefabriceerd uit gesneden en uitgerekt papier en polyester. Zij vangen op efficiënte wijze de verfdeeltjes op, voordat deze de luchtafvoer bereiken.

TOPS levert 3 types paint arrestors:

  • PA-3118 8 lagen zonder vlies
  • PA-3299 5 lagen met vlies
  • PA-3430 7 lagen met vlies

Plafondfilter CC 600-G

Plafondfilter is een fijnfilter wat speciaal ontworpen is voor de luchtfiltratie in spuitcabines. Het plafondfilter heeft filterklasse M5 en wordt als laatste fase in de filtratie van luchtinlaat toegepast. Om te voorkomen dat de gefiltreerde stofdeeltjes door het plafondfilter heen trillen en de lak hiermee beschadigen is het plafondfilter bewerkt met een zogenaamd ‘stofbindmiddel’. Zolang het stofbindmiddel niet is verzadigd, houdt het filtermedium elke korrelige stofsoort (dus ook schuurstof) tegen.

Referentie

TOPS Luchtfilters is een prettige en betrouwbare partner om zaken mee te doen! Ze leveren de filters die wij bestellen direct op locatie bij de diverse afdelingen van VDL BUS & COACH waar wij de spuitcabine’s onderhouden. De service gaat zo ver dat er in het weekend speciaal voor ons filters op maat zijn gemaakt. ‘Echt super’

C.H. (Cor) van Schaik – Rayonleider
Hectas Facility Services c.v.

Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Voor iedere toepassing de juiste filter, daar gaat het om. Neem contact op voor advies op maat. Stuur een e-mail
of bel gerust naar
040 - 204 54 06. Vraag offerte aan
Stefan Tops Stefan Tops
Supply Chain Manager