Tops Luchtfilters

Rondven 38
6026 PX Maarheeze

tel040 - 204 54 06
e-mailinfo@topsluchtfilters.nl
Sfeer Tops Luchtfilters

Filterdoeken

Vraag offerte aan

Filtermedia van TOPS Luchtfilters worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardige vezels. Ieder filtermedium wordt progressief opgebouwd, met als resultaat een hoog stofhoudend vermogen. TOPS levert 3 verschillende soorten filterdoek: synthetisch filterdoek, glasvezelmedium (verfvangfilters) en PPI filtermedium. De laatste is een zwart, geschuimd filtermedium dat enigszins reinigbaar is. De filterklassen lopen uiteen van G1 tot M6, afhankelijk van het soort filterdoek.

Synthetisch filterdoek

Synthetisch filterdoek wordt vaak als voorfilter gebruikt in luchtbehandelinginstallaties en WTW-units, of als hoofdfilter in fancoil units en airconditioning units. Dit type filterdoek is leverbaar in meerdere uitvoeringen die van elkaar verschillen door de dikte en het filterrendement. Synthetisch filterdoek kan naar wens op rol of op maat gesneden geleverd worden.

Glasvezelmedium (verfvangfilters)

Glasvezelmedium (paintstop) is speciaal ontworpen voor verfnevelafscheiding in spuitruimten en spuitcabines. Dit type filter heeft een open, progressieve structuur van vezelmateriaal en garandeert daardoor een grote opnamecapaciteit van afgescheiden verfdeeltjes. De weerstand neemt slechts beperkt toe, ook bij sterke vervuiling. Glasmedium word standaard op rol geleverd.

PPI filterdoek

PPI is een zwart filterdoek gemaakt van geschuimd polyester. Het heeft een homogene, open celstructuur en is geschikt voor het afvangen van grove vuildelen. PPI filterdoek is leverbaar in verschillende uitvoeringen qua dikte en qua celgrootte. Dat laatste wordt aangeduid in micron of in PPI (Pore Per Inch) .

Hoe hoger de PPI, hoe dichter de structuur en hoe beter de filterwerking. PPI filterdoek is beperkt reinigbaar en kan daardoor meerdere malen teruggeplaatst worden. 

Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Voor iedere toepassing de juiste filter, daar gaat het om. Neem contact op voor advies op maat. Stuur een e-mail
of bel gerust naar
040 - 204 54 06. Vraag offerte aan
Stefan Tops Stefan Tops
Product Manager

Type Filterdoeken