Tops Luchtfilters

Rondven 38
6026 PX Maarheeze

tel040 - 204 54 06
e-mailinfo@topsluchtfilters.nl
Sfeer Tops Luchtfilters

Actiefkoolcilinders / Koolstofpatronen

Vraag offerte aan

De kracht van koolstof

Wilt u hoge concentraties van geuren of gassen afvangen? Kies dan voor koolstofpatronen gevuld met actiefkool. De patronen bestaan uit geperforeerd staal of kunststof en zijn gevuld met koolstofkorrels. Die korrels zijn bijzonder effectief in het afvangen van geuren en gassen. Voor de meer hardnekkige gevallen levert TOPS ook geïmpregneerde koolstof.

Koolstofpatronen met chemisorbant

Soms is een verontreiniging zó sterk dat koolstofpatronen noch geïmpregneerde koolstof tot resultaat leiden. In dat geval heeft TOPS nog een troef: koolstofpatronen met chemisorbant. Deze paarse korrels gaan een verbinding aan met de verontreinigende stof, waardoor deze uit de luchtstroom verdwijnt. Bewezen effectief bij onder andere rioolontluchting. Het is tot slot ook mogelijk een blend in te zetten, ofwel een combinatie van koolstof en een chemisorbant.

Eenvoudige montage

Koolstofpatronen worden met een bajonetverbinding op een bevestingsframe geplaatst. Deze frames hebben standaardafmetingen, waardoor de installatie eenvoudig en snel is. Het aantal mogelijke patronen is afhankelijk van het frame.

Begin met advies

Houd er rekening mee dat de werking van het kool of de chemisorbant mede afhankelijk is van de contacttijd van de verontreinigde lucht met de actieve kool. Des te langer de contacttijd, des te beter de filterwerking tot z’n recht komt. Laat u goed adviseren over de juiste aanpak.

Iedere type verontreiniging vraagt om een specifieke strategie. Neem contact op voor advies op maat.

Algemene specificaties 

  • Materiaal patronen:gegalvaniseerd staal, RVS of kunststof
  • Materiaal montageframes:gegalvaniseerd staal of RVS
  • Max. temperatuur koolstof:40 graden Celsius
  • Max. relatieve vochtigheid koolstof:30-70%
Voor iedere toepassing de juiste filter, daar gaat het om. Neem contact op voor advies op maat. Stuur een e-mail
of bel gerust naar
040 - 204 54 06. Vraag offerte aan
Stefan Tops Stefan Tops
Product Manager

Overige Actiefkoolfilters